اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 25819
1396/03/09 - 03:15
سلول های بنیادی عصبی می توانند به عروق خونی تبدیل شوند

سلول های مادری مشتق از جسم کاروتید بالغ می توانند هم به عروق خونی و هم به نورون تبدیل شوند. این کشف می تواند پیامدهای مهمی در درمان بیماری هایی مانند تومورهای کودکان و پارکینسون داشته باشد.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، محققین دانشگاه سویل و انستیتو سویل در مقاله ای علمی که اخیرا در مجله Cell Reports به چاپ رسانده اند نشان داده اند که سلول های مادری در جسم کاروتید بالغ وجود دارد که می توانند هم به عروق خونی و هم به نورون تمایز یابند. آن ها براین باورند که توانایی تولید عروق خونی  از سلول های بنیادی عصبی می تواند به طور مستقیم روی رشد انواع خاص تومورها در نوزادان تاثیر بگذارد. جسم کاروتید، ساختار کوچکی از بافت عصبی است که که در محل انشعاب شریان کاروتید قرار گرفته است. عملکرد آن، گیرنده شیمیایی بودن در عروق خونی است. این جسم فشار اکسیژن را در خون مونیتور می کند و در تنظیم تنفس نقش بازی می کند.

پلاستیسیتی سلول های مادری بالغ یا سلول های مادری سوماتیک، سال ها مورد بحث و چالش بوده است. سلول های بنیادی ستیغ عصبی(NCSCs) پلاستیسیتی قابل توجهی را طی تکوین شان نشان می دهند اما مشخص نبوده است که آیا این سلول ها در افراد بالغ نیز این پلاستیسیتی را حفظ می کنند یا خیر. در این مطالعه دکتر پاردال و همکارانش در دانشگاه سویل دریافتند که سلول های بنیادی بالغ مشتق از جسم کاروتید از ستیغ عصبی منشا گرفته اند و قادر به تمایز اندوتلیالی هستند و در نورون زایی نیز نقش دارند و هم در فرایندهای رگزا و هم فرایندهای نورون زایی که طی عادت به هیپوکسی اتفاق می افتد نقش دارد. علاوه براین، تبدیل ستیغ عصبی جسم کاروتید به عروق خونی بستکی به فاکتور القا شونده با هیپوکسی(HIF) دارد و به سیتوکین های عروقی آزاد شونده در  شرایط هیپوکسی مانند اریتروپوئیتین حساس هستند. داده های این مطالعه پلاستیستی فیزیولوژیک قابل توجهی را در سلول های بنیادی بالغ مشتق از این بافت نشان می دهد و می تواند برای استفاده از این سلول ها در سلول درمانی مفید باشد.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved